Proč se micromodal řadí mezi jedny z nejluxusnějších materiálů?

I přesto, že ještě není tak široce známý jako např. bavlna nebo polyester, pro jeho mnohé výhody se stává čím dál populárnější. Proč je micromodal tak oblíbený a řadí se mezi jedny z nejluxusnějších materiálů?

1. Jedinečné vlastnosti

  1. Micromodal se často přirovnává ke kašmíru nebo pravému hedvábí. Jeho klíčovými vlastnostmi jsou tak jemnost, hebkost a měkkost, díky které ho budete řadit k vašim oblíbencům ve skříni. S mírnou příměsí elastanu je tak ideální na každodenní pohodlné nošení. 

  2. I když je micromodal známý svou měkkostí, je také velmi odolný vůči jakémukoliv mechanickému namáhání. Vydrží vám tak dlouhá léta a ani nepříjemné žmolky vás nezaskočí. 

  3. Oblečení je hedvábně lesklé a barvy zářivě syté, a to převážně díky vláknům, které mají hladký a jemný povrch.

  4. Mezi klíčové vlastnosti micromodalu patří propustnost. Díky své mikroskopické struktuře micromodal poskytuje vynikající prodyšnost, je antibakteriální, skvěle absorbuje pot a rychle schne. Pocit svěžesti je tak maximálně příjemný především u nošení spodního prádla.  

  5. Náš micromodal se pyšní i OEKO-TEX Standart 100 certifikátem, který značí, že je materiál vhodný i pro velmi citlivou pokožku.

2. Udržitelná výroba

Micromodal je ekologicky šetrné vlákno, neboť je získáváno z obnovitelných zdrojů, konkrétně z celulózy bukového dřeva. Proces výroby micromodalu je méně náročný, co se vody a energie týče a jeho výroba je tak příznivější pro životní prostředí než výroba syntetických materiálů. Zároveň jsou materiály při výrobě používány opětovně a je tak využito maximální úrovně recyklace. Další výhodou je jeho biologická rozložitelnost, což znamená, že po skončení životnosti textilie se materiál přirozeně rozloží.

3. Jednoduchá péče

Péče o micromodal je velmi snadná, což je dalším z důvodů, proč mít takovou radost z jeho nošení. I přes vysokou jemnost a hebkost je velmi odolné a pružné. Jeho výdrž je stejně tak kvalitní, takže se z něj můžete těšit opravdu dlouho. Materiál drží barvu i tvar, takže se jen tak neopere a nevybledne. 

  • Nejlépe micromodal pereme na 30°C, maximálně na 40°C. 
  • Nedoporučujeme používat sušičku a žehlíme na mírnou teplotu, maximálně na 150°C. 
  • Materiál nebělíme a chemicky nečistíme. 

Mimořádná měkkost, vynikající propustnost a ekologický aspekt, doplněný o odolnost a trvanlivost činí micromodal ideálním materiálem pro radost z každodenního nošení. Vyzkoušíte si tento pocit z nošení i vy?

 
 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.