Zjistěte, jaké jsou nejvhodnější střihy a kombinace pro vysoké muže

Pro lidi s nadprůměrnou výškou může být výběr oblečení skutečný oříšek. Ptáš se, jak najít střihy, kombinace a kousky oblečení, ve kterých se budeš cítit stylově a sebevědomě? Tak to jsi na správné adrese. Máme pro tebe pár tipů, jak na to.

Prodloužené tričko

Jasná volba číslo jedna. Délka rukávů i trička hraje klíčovou roli v celkovém vzhledu a pohodlí, a právě zde prodloužené tričko vstupuje do hry. Nejenže zajišťuje pohodlnost při nošení, ale také opticky prodlužuje postavu. A to hlavní – prodloužené tričko nabízí nekonečně mnoho možností kombinací s různými spodními díly oblečení, jako jsou džíny, chino kalhoty a kraťasy, ale i s horními vrstvami v podobě košil, sak nebo třeba bund.

Rovné a úzké kalhoty

Vysocí muži mají tu výhodu, že jejich postava obvykle disponuje delšími nohami a trupem. Což na jednu stranu může vytvářet dojem ohromující výšky, ale někdy chceme, aby naše postava působila více vyváženě. Výběr slušivých kalhot ve vhodném střihu je proto naprostým základem. Rovné a úzké střihy nohavic udržují horní a dolní část těla v optické harmonii a jsou klasikou, která nikdy omrzí.

Kabát delšího střihu

Ještě nemáš ve skříni trenčkot, parku nebo jiný delší kabát, plášť či bundu? Tak to je správný čas tuto chybu napravit. Protože sahají pod boky, pomáhají opticky narušit svislou linii těla a vytvořit vyvážený dojem. Tyto delší střihy přidávají tvému outfitu na eleganci, ať už vyrážíš do společnosti v obleku, nebo máš zrovna náladu na více ležérní kombinaci. I Sherlock Holmes by nám dal jistě za pravdu.

Límečky a roláky

Že roláky už dávno vyšly z módy? Ale kdeže. Tento módní evergreen se neustále vrací. A jestli někomu sluší, pak to jsou jednoznačně vysocí lidé, kteří mají obvykle delší krk. Roláky mají tu výhodu, že jej vizuálně mírně zkracují, navíc jejich střih vytváří dojem vyváženější horní části těla. A neméně atraktivní jsou límečky, které zdůrazňují oblast krku a ramen. Pokud máš svaly, věř, že hned vyniknou. Límeček na tričku nebo na košili ti dodá na sebevědomí, což oceníš hlavně v pracovním prostředí. A hlavně se neboj vrstvení – na podzim nebo v zimě přidej svetr a uvidíš, jak si s límečkem padnou do noty.

Nízká obuv

Nesmíme zapomenout ani na boty. Vybírej obuv s nízkým profilem, jako jsou nízké tenisky, slip-on boty nebo mokasíny. Tento typ obuvi příliš nezvýrazňuje nohy a nepřidává ti další centimetry navíc. Nízké boty jsou pohodlnou a stylovou volbou pro každodenní nošení.

Pamatuj, že našeho seznamu se není třeba striktně držet. Pokud rád s módou experimentuješ, jen do toho. Tvůj vlastní vkus a komfort by měly být vždy na prvním místě. Takže buď kreativní, zkoušej nové věci, vybírej stylové kousky, a především se u toho nezapomeň bavit!

 
 
 
 
 

Článek vznikl za podpory Národního plánu obnovy - Nástroj pro oživení a odolnost (Recovery and Resilience Facility).

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.