Nejčastější problémy, které vysocí lidé řeší s oblékáním

Vysoká postava nabízí výhody v mnoha ohledech, ale když přijde na výběr vhodného oblečení, může se proměnit v noční můru. S jakými překážkami se musí lidé s nadprůměrnou výškou vypořádat, pokud jde o oblékání, a jak s nimi úspěšně bojovat? V tomto článku se s tebou podělíme o několik užitečných tipů.

Hledání ideální délky

Začněme tím největším kamenem úrazu: rozměry oblečení. Hledat oblečení, které perfektně padne vysokým lidem, je pořádnou výzvou. Dnes už naštěstí existuje mnoho značek a obchodů, které mají v nabídce speciální velikosti i pro ty největší čahouny. Třeba u TallGuys se stylově oblékneš od hlavy až k patě. Šijeme prodloužená trička, mikiny, polokošile, ale i kraťasy nebo tepláky. To vše z prémiové biobavlny, která je měkká jako obláček.

Boj s nedostatkem místa

Když už se nám podaří sehnat slušivé kousky, přichází na řadu další otázka - kam s nimi? Standardní šatní skříně a věšáky často nedokážou pojmout větší množství delších kusů oděvů bez toho, aniž by se zmačkaly nebo poškodily. Řešením může být pořízení prostornějšího nábytku nebo organizérů skříní, které umožní efektivnější uspořádání a skladování tvého oblečení. Důležité je také pravidelně oblečení třídit a vyřazovat ty kousky, které nenosíš nebo ti už nedělají radost, abys uvolnil místo pro nové přírůstky.

Výběr vhodných střihů

Pečlivý výběr střihů je klíčovým faktorem pro vytvoření pohodlného a slušivého outfitu pro každého vysokého muže. Pokud chceš opticky podpořit svou výjimečnou výšku, sáhni po svršcích s prodlouženou délkou, oblečení s potiskem svislých pruhů nebo úzkých kalhotách s vyšším pasem. Chceš-li naopak svou postavu opticky zmenšit, vsaď na oblečení s horizontálními pruhy, kalhoty s nízkým pasem, krátké bundy nebo saka.

Vytváření vyvážených kombinací

Nedostatečně věnovaná pozornost kombinacím různých kusů oblečení může vést k tomu, že outfit bude vypadat nepřirozeně nebo nesourodě. Proto je důležité dát si pozor, jak spolu jednotlivé kousky ladí. Základem úspěchu je hledat kompatibilní střihy a délky. Například prodloužené tričko lze skvěle zkombinovat s úzkými kalhotami s vyšším pasem, což vytvoří vyvážený vzhled. Důležité je také brát v úvahu barvy a vzory. Pokud máš zrovna náladu na oblečení s výraznými potisky nebo barvami, snaž se, aby další kusy byly spíše jednodušší a neutrální. Pro dokonalý look nezapomeň ani na doplňky v podobě hodinek, kšiltovky nebo koženého pásku.

Výška není žádným omezením pro tvůj osobní styl. Naopak, můžeš ji vnímat jako svůj unikátní charakteristický rys. Věř si a buď hrdý na svou jedinečnou postavu. Protože neexistuje lepší módní doplněk než dobré sebevědomí.

 
 
 
 
 

Článek vznikl za podpory Národního plánu obnovy - Nástroj pro oživení a odolnost (Recovery and Resilience Facility).

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.