Každodenní problémy vysokých lidí. Znáte je také?

Být vysoký má hned několik výhod, o kterých si mohou lidé nižšího vzrůstu nechat jen zdát. Díky nadprůměrné výšce budíš respekt, přitahuješ pozornost a stáváš se atraktivním. Vysocí lidé nicméně dennodenně čelí také řadě nepříjemných překážek. Také je zažíváš?

1. Nákup oblečení

Známe to asi všichni - nakupování oblečení je pro vysoké lidi jako test trpělivosti a psychické odolnosti. Běžné konfekční obchody totiž jako naschvál nabízí zpravidla omezenou škálu délek i velikostí. Kalhoty končící někde nad našimi kotníky a trička, ze kterých nám leze, co nemá, na každém rohu. Už se ale nemusíš stresovat – trička od TallGuys ti budou krýt záda, i když máš přes dva metry. Mrkni na naši nabídku.

2. Jízda veřejnou dopravou

V hromadné dopravě se často cítíme jako Gandalf v hobití noře, o letadlech nemluvě. Sedadla jsou nelidsky stísněná, končetiny se nemůžou nikam vejít... To největší nebezpečí ale představují všudypřítomná madla, tyče a přihrádky, do kterých se co chvíli nechtěně boucháme hlavou. Situaci nezlepšují ani auta, kde také není prostoru na rozdávání, a často se musíme sklánět, aby se nám hlava vůbec vešla dovnitř.

3. Příliš nízko umístěná zrcadla

Každý z nás si občas rád zkontroluje svůj zevnějšek. Na mnoha místech jsou ale zrcadla umístěna tak, že si my vysocí vidíme maximálně bradu. Abychom si mohli vůbec zkontrolovat a upravit účes, musíme se shrbit po vzoru románového Quasimoda. A páteř nám za to zrovna dvakrát nepoděkuje.

4. Rádoby vtipné hlášky

Lidé vyššího vzrůstu jsou dennodenně terčem mnoha neustále oprašovaných poznámek a kuriózních dotazů, které jsou jak ohraný gramofon. „Jaké je počasí tam nahoře?“ nebo „Hraješ basket, viď“ jsme už slyšeli tolikrát, že jsme to přestali počítat. Nepouštět si tyto průpovídky tolik k tělu a umět na ně reagovat s grácií, aby vás neměli za suchara, je pořádná výzva.

5. Nízké stropy, futra a světla

Vysocí lidé musí být neustále na pozoru při vstupu a pohybu v neznámých prostorech, protože nám tam podobně jako ve veřejné dopravě hrozí v lepším případě boule, v horším otřes mozku. A kdo na to má dávat pozor kdekoliv, kam přijde.

 
 
 
 
 

Článek vznikl za podpory Národního plánu obnovy - Nástroj pro oživení a odolnost (Recovery and Resilience Facility).

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.